Skuteczna sprzedaż przyjęć okolicznościowych i wesel
Kategoria: HoReCa, Szkolenia branżowe
Managerowie restauracji, managerowie sprzedaży, managerowie recepcji, działy sprzedaży.
Pro efektywna sprzedaż przyjęć okolicznościowych i wesel.
DZIEŃ I
1. Sprzedaż do klienta B2C grupowego:
• Sprzedawaj tam gdzie jest największa marża – wesela i przyjęcia
• Jak zaplanować i przygotować sprzedaż i marketing eventów w restauracji?
• Czemu dosprzedaż i sprzedaż aktywna są dziś kluczowe w sprzedaży?
2. Oferta do klienta B2C grupowego:
• Jak przygotować ofertę offline – analiza ofert obiektu,
• Jak przygotować ofertę online – strona internetowa dla B2C grupowego,
• Oferty u konkurencji i dobre praktyki – analiza offline i online
3. Proces sprzedaży – obsługa klienta B2C grupowego:
• 5 prostych kroków jak sprzedaż skutecznie,
• komunikacja z Gościem i przedsprzedaż,
• skuteczna finalizacja i obsługa posprzedażowa
DZIEŃ II
4. Guest experience w restauracji – czyli jak sprzedawać emocjami:
• 90% sprzedaży w restauracji to hospitality – czy Ty już o tym wiesz?
• Pierwsze i ostatnie wrażenie – jak przygotować sobie Gościa do sprzedaży?
• Najważniejsze elementy guest experience w restauracji – na co zwrócić uwagę kelnera i Gościa?
5. UP Selling & Cross Selling – czyli jak zwiększyć średni rachunek gastronomii?
• Up selling i cross selling – trendem sprzedaży 2023 w branży HoReCa – dlaczego dosprzedaż jest dziś ważniejsza niż kiedykolwiek?
• 3 najprostsze metody dosprzedaży w restauracji – jak je wdrożyć w życie od zaraz?
• Postaw na sprzedaż przez rytuały – dlaczego jest to jeden z najbardziej efektowych i efektywnych
6. Jak rozmawiać z gościem B2B?:
• Traning on the job – cold callingi do Klientów B2B, analiza przeprowadzonych rozmów
7. Sprzedaż aktywna – czyli jaka jest aktywna rola kelnera i barmana w sprzedaży:
• Sprzedaż aktywna – czym jest w trendach sprzedaży i jak ją ugryźć w restauracji?
• 3 sprawdzone metody sprzedaży aktywnej w restauracji – dlaczego warto je poznać i stosować?
• Komunikacja z Gościem kluczem do efektywnej sprzedaży aktywnej – jaką rolę w realizowani sprzedaży odgrywa komunikacja kelnera i barmana z Gościem restauracji?
• mów,
• zebranie wskazówek i rekomendacji potreningowych.

Cena: 2490 zł + 23% VAT
Cena obejmuje:
• uczestnictwo w zajęciach
• materiały szkoleniowe
• przerwy kawowe
• lunch
• certyfikat
• dostęp do platformy szkoleniowej na okres 6 miesięcy
Miejsce i godziny zajęć
Godziny zajęć: 9:00 – 16:00
Miejsce zajęć: centrum w/w miast
Masz pytania? Chętnie odpowiemy.
Agata Boniakowska
22 208 28 36
agata.boniakowska@adnakademia.pl
